Home » Evenementen

Evenementen

by ronald

Full Color Festival
Het Full Color Festival is een multicultureel festival voor iedereen in de meest ruime zin van het woord. Diverse culturen en verschillende instanties brengen we samen en laten mensen letterlijk en figuurlijk proeven van de schoonheid van de verschillende culturen die de regio Kampen huisvest. Eten, drinken, dans en veel muziek voor jong en oud.

Kerst in Oud Kampen
Twee dagen lang staat de historische binnenstad van Kampen in het teken van het openlucht festival ‘Kerst in Oud Kampen’. Een groot deel van de binnenstad wordt gebruikt als theater; op podia, op straat, in gezellige buurtjes, stegen en in de etalages.
Allerlei theatergezelschappen, artiesten en kinderen van de plaatselijke musicalschool, zorgen voor spetterende, ontroerende, indrukwekkende en humoristische voorstellingen. Er wordt gezongen, gedanst, muziek gemaakt en opgetreden. Vaak door bewoners van de straten zelf.

Sail Kampen
Sail Kampen is een maritiem evenement dat eens in de zoveel jaar plaatsvindt, verdeeld over vier dagen gedurende het Paasweekeinde. Het evenement vindt plaats in de Hanzestad Kampen.Intocht Sinterklaas in Kampen
De intocht van Sinterklaas in Kampen wordt altijd groots gevierd

Koningsdag Kampen
Kampen kleurt oranje tijdens Koningsdag.
In Kampen is Koningsdag van een gezellige mix aan evenementen. Van sportieve activiteiten in het Groene Hart tot muziek en spel-feesten in het centrum.

Oostwalbotterwedstrijd
Jaarlijks wordt de Oostwalbotterwedstrijd georganiseerd.
Botters, die uit plaatsen rondom de voormalige Zuiderzee afkomstig zijn, gaan de strijd met elkaar aan op het Ketelmeer. Op de botters varen bedrijven uit Kampen en omstreken mee. Op vrijdagmiddag komen de botters de Buitenhaven van Kampen binnen, dat voor een sfeervol beeld zorgt. Op vrijdagavond is er eerst een schouwing van de botters. Het schip dat het origineelst is en in de beste staat verkeerd ontvangt een prijs. In de avonduren wordt er een feest georganiseerd en de volgende dag staat de wedstrijd gepland.
Eerst is er een schippersontbijt en vanaf 10.00 uur varen de botters langs het stadsfront van Kampen. Vervolgens zetten ze koers richting het Ketelmeer.