Home » Kampereiland

Kampereiland

by ronald

Het Kampereiland is de parel van het Nationaal Landschap IJsseldelta. Dit bijzondere gebied in West-Overijssel bestaat uit een aaneengesloten weidelandschap van buitenpolders, omgeven door de IJssel, het Vossemeer, het Zwarte Meer en het Ganzendiep. Het Kampereiland ligt op schootsafstand van de prachtige Hanzestad Kampen.
Steeds meer waterliefhebbers, fietsers en dagtoeristen ontdekken de schoonheid van dit rustieke stukje IJsseldelta. Terecht, want het Kampereiland is in velerlei opzichten uniek en waardevol. Het onderscheidt zich door zijn natuurwaarden, cultuurhistorie en zijn geologische geschiedenis.

In oostelijk Kampereiland ligt de Mandjeswaard, die wordt begrensd door het Ganzendiep, de Goot en het Zwarte Meer. De polder maakt deel uit van het, in 2005 tot Nationaal Landschap aangewezen, gebied de IJsseldelta. Tussen het Kampereiland en de Mandjeswaard is een zelfbedienings veerpontje over het Ganzendiep, het H.C. Kleemanspontje, genoemd naar Henk Kleemans, die van 1978 tot 2000 burgemeester van Kampen was.