Home » Koornmarktspoort

Koornmarktspoort

by ronald

Prachtig gelegen tussen de IJssel en het oude centrum van Kampen, vind je de Koornmarktspoort. Deze oudste stadspoort van Kampen dateert uit de 14e eeuw en fungeert tegenwoordig als expositieruimte.

Wie de Koornmarktspoort onderdoor wandelt, waant zich zonder problemen in het Middeleeuwse Kampen. In die tijd was de poort verweven in de stadsmuur. Tot beide oevers in 1448 door een brug werden verbonden, voer bij de Koornmarktspoort het veer naar de andere zijde van de rivier en dus vormde de poort het hart van de Kamper economie. De ruimten boven de poortingang zijn door de eeuwen heen gebruikt als gevangenis en huisvesting voor soldaten. Tegenwoordig heeft het een culturele invulling als gemeentelijke expositieruimte.

In de Koornmarktspoort worden jaarlijks zes tentoonstellingen georganiseerd, variƫrend van jonge tot ervaren professionele kunstenaars. Iedere stijl en discipline kan in aanmerking komen voor een expositie en bij de totstandkoming werken de medewerkers van de Koornmarktspoort nauw samen met de kunstenaar.
Je vindt de Koornmarktspoort op Voorstraat 1, 8261 HP Kampen.